mickesfiske

1 april, 2009

Gädda recept

Filed under: —Tagged , — @ 21:18

 

Kotletter av gädda med ansjovis- och

gräslökssås

Franska kockar är väldigt förtjusta i gädda och köper all gädda de kan få från Sverige till mousser och queneller. Ett mer ovanligt sätt att servera gädda på är att skära upp fisken i kotletter. Här serveras kotletterna med en läcker sås.

Antal portioner: 4
Ingredienser

1 1 kg kotletter av gädda
salt och malen vitpeppar
100 100 g smör
Sås:
3 3 dl grädde
4 4 msk finskuren gräslök
110 110 g ansjovisfiléer
Till servering:
kokt potatis

Gör så här

1. Sås: Skär gräslöken smått. Hacka ansjovisfiléerna. Koka upp grädden i en kastrull. Låt den koka ihop i 3-4 minuter. Krydda med salt och malen vitpeppar. Rör ner gräslök och ansjovisfiléer och håll såsen varm.

2. Krydda gäddkotletterna med salt och peppar. Smält smöret i en panna med höga kanter. Lägg i fisken och låt den puttra i smöret i 7-8 minuter per sida. Ta upp fisken och sila ner smöret från pannan i såsen.

3. Skeda upp såsen på varma, gärna djupa, tallrikar. Placera fisken ovanpå och servera genast.

7 Responses to “Gädda recept”

  1.   [Blocked by CFC] scoonyPyncken-online  Says:
        

    vad jag letade efter, tack

Lämna ett svar

« Tillbaka till textkommentarer

© 2014 mickesfiske   Powered by WordPress MU.
Hosted by Bloggsida.se